tiistai 31. maaliskuuta 2015

Vihreä tee-Marenkileivokset (Maidoton ja gluteeniton)



Nämä leivokset keksin päästäni samalla kun leivoin.. teen niin todella usein ! 
Pohjasta tuli tosi hyvä! Taatusti käytän tätä muulloinkin! Ja se on todella maidoton ja gluteeniton. 

8 leivosta

60 g kookosöljyä
100 g sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
50 g maizenaa tai ohratärkkelystä
3 rkl perunajauhoa 
20 g kaakaojauhetta
10 g pellavansiemeniä
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 pussi vihreää teetä. 
(Käytin itse sitä minttuista vihreää teetä, jotta sain miedon mintun maun myös)


Marenkikuorrute:
4 valkuaista n135g
150 g sokeria
3 rkl maissitärkkelystä
1 tl vaniljasokeria

Lisäksi; 
Hilloa ja marjoja


Uuni lämpiämään 200 asteeseen. 
Vatkaa kookosöljy ja sokeri hyvin sekaisin kulhossa käsivatkaimella. 
Lisää vaniljasokeri, ja kananmunat yksitellen välillä vatkaten. 
Keitä vettä. Laita teepussi desimittaan ja täytä mitta kuumalla vedellä puoleen desiin asti. Anna hautua. 
Sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan. Sekoita vatkaimella. Lisää myös siemenet (nämä ei ole pakollisia) 
Kaada hieman jäähtynyt tee taikinaan samalla vatkaten.

Laita uunipellille leivinpaperi ja kaada taikina siihen. Levitä taikina tasaiseksi levyksi ja laita uuniin 6 minuutiksi keskitasolle. 

Ota levy uunista, ja anna jäähtyä. 
Tee tällä aikaa kuorrute. 

Sekoita vatkaimella valkuaisia ja sokeria hetki ja lisää sitten joukkoon tärkkelys. Jatka varkaamista, kunnes saat kovan vaahdon. Lisää vielä vanilja ja vatkaa taas. Laita kuorrute jääkaappiin hetkeksi. 

(Vinkki: Mikäli tuotteen ei tarvitse olla maidoton, niin marjarahka sopii täytteeksi todella hyvin) 

Leikkaa kakkupohjalevystä stanssilla/lasilla/millätahansa pyöreitä renkuloita (n.5cm hakaisia). Jos haluat että pohjaa ei mene haaskuun, voit toki tehdä neliskanttisiakin. 
Ota täyte jääkaapista ja laita pursotinpussiin (voit toki myös laittaa lusikalla, jolloin pursotinpussia ei tarvitse)


Laita kahdeksan pohjaa lautaselle.
Jos on mahdollista niin käytä tuoreita marjoja mielummin kuin hilloa ja saat raikkaamman lopputuloksen. Marenki on todella makeaa, ja kirpeämmät marjat on mukava kontrasti. Jos kuitenkin käytät hilloa, niin mieluiten ei sitä sokerisinta vaihtoehtoa. Laita marjoja tai hilloa pohjan päälle. Sen jälkeen pursota marenkia vähän vajaa ruokalusikallinen päälle. Laita marengin päälle uusi pohja ja toista edellinen. toisen marengin päälle tulee vielä yksi pohja, jonka päälle taas pursotetaan marenkia ja marjoja sitten siihen koristeeksi päälle. 
Mieluiten tietenkin tuoreita marjoja, jotka ei valu pahoin, mutta jos käytät pakastemarjoja, niin laita ne päälle vasta kun tarjoilet leivokset. 

Pohjan voi hyvin tehdä jo edellisenä päivänä, ja marenkikin kestää säilytystä mutta marjat kannattaa laittaa koristeeksi juuri ennen tarjoilua, niin ei ne ainakaan ole sitten nuutuneita tai valuneita :)  

Jos täytteeksi vaihtaa marjarahkan tai jonkun kreemin, niin sitten säilyvyys on parempi. Ja koristeeksi jotain muuta kuin marjoja. Nämä voi myös tehdä ihan kermavaahdolla ja hillolla jolloin tulos on täytekakkumainen. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti