keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Porkkanajuustokakku




Klassikko on aina klassikko, mutta entä kun yhdistää kaksi taattua herkkua yhteen!? No eihän siitä voi tulla huono lopputulos! 
Tässä kakussa yhdistin kaksi kakkua. Mielestäni paras porkkanakakkureseptini ja sitten juustokakku joka ei koskaan petä. Juustokakku sinällään on monesti todella tuhti setti, ja kaipaa kaveriksi raikkaita marjoja tai muuta sellaista, tässä yhdistelmässä jotenkin palaset loksahtelee paikoilleen, ja kakku on täydellistä ihan ilman extrakrumeluuria.  
Aikaa tämä vie kuitenkin hieman enemmän, koska kakku pitää tehdä päivää etukäteen! Samana päivänä syötynä, maut ei ole tasaantuneet, eikä kakun rakennekkaan ole vielä täydellinen. Myös paistoaika on kokonaisen tunnin verran! Vaikeusasteeltaan kuitenkin kakku on helppo.

Aloitetaan siis. 

Varaa 28 cm irtopohjavuoka. Laita leivinpaperi pohjalle. 
Tehdään kaksi "taikinaa". Juustokakkutaikina ja porkkanakakkutaikina. 

Porkkanakakkutaikina;

2dl vehnäjauhoja
200g porkkanaraastetta
1 tl kanelia
0,5 tl soodaa
2,5 dl sokeria
0,5 tl leivinjauhetta
3 munaa 
150 g voisulaa

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen, ja uuniritilä alimmalle uunin tasolle.
Et tarvitse sähkövispilää tässä kohtaa vielä.. pelkkä lasta riittää. Sekoita ensimmäisenä sokeri ja kananmunat, lisää muut aineet, kaataen viimeisenä joukkoon voisula. Sekoita hyvin ja laita odottamaan tulevaa. 

Juustokakkutaikina:

2 munaa
2 pakettia tuorejuustoa (400g)
1 paketti creme fraichea (150g)
2 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria

Et tarvitse sähkövispilää vieläkään.
Laita tuorejuusto kulhoon ja riko sen rakenne lusikalla. Lisää muut aineet ja sekoita hyvin.


Ota vuoka ja kaada pohjalle puolet porkkanakakkutaikinasta. Levitä niin, että se peittää pohjan. 
Käyttäen isoa lusikkaa lusikoi puolet juustokakkutaikinasta päälle. Lusikalla siksi, että kerrokset ei turhan paljoa menisi heti sekaisin. Kun juustokakkukerros on ladottu on taas porkkanakakun vuoro. Eli laita loput porkkanakakkutaikinasta päälle, mahdollisimman hyvin jokapuolelle lusikalla tai vuolialla. Tässä ei voi mennä vikaan, että ei kannata murehtia siitä, että laittaako väärin.. kyse on nyt taas vaan siitä miltä lopputulos näyttää. Viimeiseksi lusikoi juustokakkutaikina päälle ja pyri siihen että alta ei näkyisi edellistä kerrosta. Ei haittaa jos vähän näkyy, mutta yritä peittää suurin osa. 

Nosta kakku alaritillälle ja paista kakkua tunti.  Kakku saa siis vähän tutista heilauttaessa, mutta ei niin, että näyttäisi siltä että päälisen alla on vettä. Juustokakkupäälinen saa vähän väriä, kuten myös kakun reunat, mutta se kuuluu asiaan. 

Anna kakun jäähtyä täysin. Vedä veitsellä kakun reunan ja kakkuvuuan välit jotta kakku irtoaa vuuasta nätisti. 

Valmistetaan kuorrute. 

200 g vanilja tuorejuustoa (tai sitten normaalia, vaniljalla maustettuna)
35 g tomusokeria
100 g rasvatonta maitorahkaa

Ota sähkövispilä ja vispaa ainekset hyvin sekaisin kulhossa. Levitä kuorrute täysin jäähtyneen kakun päälle lastalla, ja laita kakku jääkaappiin odottamaan seuraavaa päivää. 

Kun seuraava päivä vihdoin tulee; keitä kahvit ja nauti! 

Kakku soveltuu hyvin pakastamiseen joko kokonaisena tai annospaloina. Kakku myöskin säilyy kylmässä useita päiviä kunnolla suojattuna jottei se ota makua jääkaapin ruuista. 

(Koristeporkkanat tein sokerimassasta. Oranssista muotoilin pallon johon tein keskelle reiän, johon upotin vihreät "varret". Veitsellä viiltelin vielä porkkanoihin viivoja. Koristeeksi käy myös pähkinärouheet, kokonaiset pähkinät yms. Kakku ei välttämättä edes tarvitse mitään koristetta..)

















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti