perjantai 20. helmikuuta 2015

Banaanijälkkäri terveellisemmin

Niin tässä tulee nyt tälläinen resepti, josta nipistin rasvat vähäisemmäksi ja sokerin sijaan on käytetty makeuttajana siirappia ja banaania. Siirapin sijaan voi käyttää myös hunajaa, mutta pidän enemmän siirapin mausta. Paistoksiin yleensä lapataan todella paljon sokeria, ja vedellään se vielä kermajäätelön kanssa alas.. joten yritin maltilla laittaa tähän;D 


Tarvitset;
(n 8 annosta)

70 g voita
1 dl / 40 g kaurahiutaleita
2 banaania (ei haittaa vaikka olisi jo hyvinkin kypsä..melkein parempi niin)
2 kananmunaa
2 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
70 g pekaani pähkinöitä ronskisti rouhittuna
40 g siirappia
1 tl leivinjauhetta
1 dl grahamjauhoja
100g sokeroimatonta omenasosetta (tai vaikka mansikkasosetta), esim vauvasosetta. 
2 dl vaniljakastiketta (sitä floran vispautuvaa valmista)

Lämmitä uuni 200 asteeseen. 
Sulata voi. Muussaa toinen banaani esim. haarukalla mössöksi. Laita muussattu banaani, 1 kananmuna, kaneli, vaniljasokeri, pähkinät, siirappi, leivinjauhe sekä grahamjauhot kaikki samaan kuppiin ja sekoita hyvin.
Voitele piirasvuoka, mikäli käytössäsi ei ole tefloninen vuoka. 
 Laita taikina piirasvuokaan lusikalla levitellen. Taikina on löysää, mutta lusikalla voit hieman kohottaa taikinaa reunoille. 
Levitä lusikalla pohjan päälle omenasose tasaisesti, pilko banaani siivuiksi ja latele omenasoseen päälle. 
Pienessä kulhossa vispaa 1 kananmuna ja 2 dl vaniljakastiketta sekaisin ja kaada koko komeuden päälle. 

Laita uuniin 30 minuutiksi. 

Tarjoa lämpimänä. Ei välttämättä tarvitse sitä jätskiä, mutta kyllähän se siihen kylkeen sopii ;)












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti