keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Ananas Brita

Brita kakku on monille tuttu ennestään, ja se monesti yhdistetään kesään. 
Tässä olisi nyt tälläinen erittäin helppo versio joka sopii muihinkin aikoihin aivan yhtä hyvin. Mainiota tässä kakussa on se, että se on kevyen raikkaan tuntuista eikä aiheuta makeaähkyä. Se ei tokikaan tarkoita sitä että tässä kakussa ei sokeria olisi :D 





Kepeytensä johdosta, tämä sopii hyvin jälkiruuaksi tai juhliin jossa on paljon muutakin syötävää. 
Toinen hieno asia tässä kakussa on se, että se on helposti käännettävissä gluteenittomaksi! (Vehnäjauhojen sijaan perunajauhoja tai mantelijauhoja) 


Asiaan sitten :)


2 dl vehnäjauhoja (gluteenittomaan perunajauhoja tai mantelijauhoja)
1 tl leivinjauhetta
1/3 tl suolaa
1,5 tl vaniljasokeria

130 g pehmeää voita 
4 dl sokeria (jaettuna kahteen osaan!)
4 munaa eroteltuna ( keltuaista 80 g ja valkuaista 150 g)
0,75 dl maitoa

2 dl vispikermaa
2 tl tomusokeria
1 prk murskattua ananasta

150 g pecanpähkinöitä
(vaahterasiirappia)



Uuni lämpiämään 200 asteeseen.
voitele ja jauhota valmiiksi 2 x 20 cm irtopohja kakkuvuuat. (Tämän voi tehdä uunipellillekkin, niinkuin Britakakku yleensä tehdään.)

Sekoita kuivat aineet. Vatkaa voi ja 2 dl sokeria sekaisin ja lisää keltuaiset. Vatkaa kunnes seos on hyvin sekaisin. Lisää joukkoon kuivat aineet sekä maito. Sekoita kunnes kaikki on sekaisin ja jaa kahteen vuokaan (tai koko satsi uunipellille). Laita vuuat odottamaan hetkeksi. 

Vatkaa valkuaiset, 2dl sokeria ja ripaus suolaa kovaksi marengiksi. (suola tekee marengista kestävämpää)  Marengista tulee todella kiiltävää ja kovaa vaahtoa. Laita valkuaisvaahto vuokiin kakkutaikinan päälle haluamallasi tavalla. 

Murskaa 100g pecanpähkinöitä rouheasti ja ripottele marengin päälle. Laita pohjat uuniin 35 minuutiksi vähän keskitasoa alemmas. 

Anna pohjien jäähtyä. 

Vatkaa kerma tomusokerin kanssa kermavaahdoksi ja valuta ananspurkista neste pois. 
Laita toinen pohja kakuista tarjoiluastialle ja tasoittele ananasmurkska sen päälle. Ananasmurskan päälle vielä kermavaahdosta puolet ja toinen kakkupohja päälle. Loput kermavaahdosta laitetaan toisen kakun päälle. Koristeeksi voi laittaa 50g kokonaisia pecan pähkinöitä ja itse vielä pirskottelin vaahterasiirappia hieman siihen päälle. AVOT. 

Jos tahdot niin kakun voi koota myös niin että päälimmäinen marenkikerros jää näkyviin. Tuolloin ananaksen voi sekoittaa kerman joukkoon ja laittaa pelkästään kakkujen väliin. Kermavaahdon voi tehdä myös puoliksi rahkasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti