perjantai 14. marraskuuta 2014

Suklaataivas-juustokakku








Tässä kakussa on suklaata kolmella tapaa.. ja suklaataivas kuvaa hyvin sitä mitä lopputulos on !

Ainekset:

Suklaakeksipohjaan: 
24 kpl tummimpia dops keksejä / tai joitain muita todella tummia sellaisia
1 tkl sokeria
60 g voisulaa. 

Suklaajuustotäyte:
900g tuorejuustoa (!!!)
3 dl sokeria
50 g kaakaojauhetta
4 kananmunaa (niitä normaalikokoisia)
300 g tummaa suklaata


Päälystän suklaakuorrute:
2 dl vispikermaa
180 g tummaa suklaata
1 rkl sokeria
ripaus suolaa



Ja tässä ohjeet: 

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
Murskaa keksit joko sauvasekoittimella, tai pussissa kaulimella..mikä onkaan tyylisi :D Lisää joukkoon sokeri ja sula voi sekä sekoita ne hyvin keskenään. Laita irtopohjavuuan pohjalle leivinpaperi ja taputtele keksipohja vuuan pohjalla tasaisesti. Paista pohjaa n 8 minuuttia.

Tee täyte laittamalla kulhoon; tuorejuusto, sokeri ja kaakaojauhe. Sekoita sähkövispilällä tasaiseksi. Lisää munat joukkoon yksitellen välillä vispaten. Sulata suklaa mikrossa ja kaada se juustoseokseen. Vispaa hyvin sekaisin. Taikina näyttää tässä vaiheessa hetken hassulta mutta tasaantuu vispatessa. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita. Laita uuniin n. 1 tunnin ajaksi. Kun se on valmis, ei se enää kauheasti hytky.. vähän saa hytkyä koska se asettuu siitä jäähtyessään. 

Anna jäähtyä totaalisesti.. minimissään 8 tuntia mutta mieluiten seuraavaan päivään. 
Valmista kuorrute. Laita kattilaan kerma, suola, sokeri ja suklaa ja matalalla lämmöllä sulatat suklaan kermaan. Ota pois levyltä ja anna jäähtyä hieman. Kaada kakun keskelle ja levitä niin että reunoille jää sentti tyhjää. Anna asettua jääkaapissa tunnin ajan. 

Ota veitsi ja pyöräytä vuuan ja kakun välit ennenkuin avaat irtopohjarenkaan.  Tarjoa mieluiten huoneenlämpöisenä.
Tämän kakun voi tehdä muutamaa päivää aikasemmin ja maku vain paranee. Jääkaapissa foliolla tai kelmulla peitettynä  säilyy hyvin 4 päivää. Voi myös pakastaa.

Päälle olen laittanut kaakaojauhetta johon on tullut kuviot pullasudilla, sekä tummasta suklaasta tehtyjä suklaakiekuroita. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti