keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Rasberry-Chocolatecake





Tein tälläisen pienemmän 4-6 hengen kakun, joka sopii hyvin esim isänpäivään yms, missä on vain perhe koolla. 
Kakku on tehty kääretortun tapaan rullaamalla, joten tässä ei ole perinteistä pohjaa. Tällä tapaa leikattaessa kakun kerrokset menee yllätyksellisesti eri päin ;) Tämä on muuten gluteeniton resepti myös!



Suklainen Kääretorttupohja (gluteeniton)


Tämä pohja on hieman keveämpi koska sokeria siinä ei ihan hirveästi ole... ja se on ihan hyvä kun sitä kumminkin on kuorrutteessa. 

170 g tummaa suklaata
6 kananmunaa eroteltuna
1 dl sokeria 
1/4 tl suolaa

Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen. 
Sulata suklaa vesihauteessa, tai mikrossa. 
Vatkaa puolet sokerista, eli 0,5 dl keltuaisten kannsa sekaisin käsivispilällä n.8 minuuttia, pöytäkoneella muutama minuutti vähemmän. 
Lisää suklaa keltuaisten ja sokerin joukkoon ja kääntele sekaisin. 
Ota puhtaat ja kuivat vispilät ja vatkaa valkuaiset ja loppu sokeri kulhossa pysyväksi valkuaisvaahdoksi. Vaahdosta tulee kauniin kiiltävää ja vispilät nostettaessa jää muoto vaahtoon. 
Sekoita valkuaisvaahto loppuun taikinaan varovasti kahdessa osassa. 
Levitä uunipellillä olevalle leivinpaperille, ja paista uunin keskiosassa 16 minuuttia. 

Ota uunista ja anna rauhoittua n 5minuuttia. 

Täyte

100 g violan vanilja tuorejuustoa
1,25 dl vispikermaa
puolikkaan sitruunan kuori raastettuna
80 g vadelmia (tuoreita tai pakastimesta)
2 tl sokeria

Vispaa ensin tuorejuuston rakenne rikki kulhossa, ettei tulisi paakkuja. Lisää sitten kerma ja jatka vatkaamista kunnes saat hyvän kermavaahdon. Lisää joukkoon loput aineet ja vispaa vispilällä sekaisin. 


Kuorrute

170 g fazerin sitruuna valkosuklaata (normaalikin käy)
250 g voita
275 g tomusokeria
(haluttaessa elintarvikeväriä)

Laita voi paloina kulhoon tomusokerin kanssa ja sekoita sähkövispilällä kunnes se on tasaista massaa...se kestää muutaman minuutin. Sulata valkosuklaa ja kumoa joukkoon. Vispaa kunnes kuorrute on hyvin sekaisin. Käytä tässä lämpötilassa.. älä laita jääkaappiin odottamaan, koska kuorrute kovenee siellä. 

Kakun kokoaminen  

Pellillä oleva pohja kumotaan toiselle leivinpaperille ja irrotetaan varovasti alla ollut leivinpaperi. Kakku jäähtyy nopeasti, joten voi suoraa aloittaa leikkaamisen.
Pellin kokoisen levyn voi leikata kolmeen tai neljään soiroon. Itse leikkasin kolmeen ja kakusta tuli todella korkea, mutta jos tahdot matalamman ja leveämmän, leikkaa neljään osaan. Tässä kannattaa oikein ottaa viivotin käyttöön, nii ei tuu sitten mokia :) 

Kun olet leikannut osat, levitä niille täytettä..ei kauhean runsaasti, koska se vain pursuaa yli reunoista sitten. Aloita rullaamaan ensimmäistä soiroa ja jatka kakkua seuraavalla palalla jne. kunnes kaikki pohjapalat on kakun ympärillä. Itsellä vähän jäi täytettä, ja sivelin sen kaukun päälle ja reunoille. 

Tässä kuva jonka löysin netistä kertomaan käärimistapaa.. ei kauhean kaunis kuva, mutta selventää hieman asiaa:



Tämän jäkeen laita kelmu tai folio kakun ympärillä tukemaan sitä ja koko komeus jääkaappiin mehustumaan siksi aikaa kun teet kuorrutetta ja mahdollisuuksien mukaan hieman pitempäänkin. 

Kuorruta haluamallasi tavalla kakun reunoille ja päälle. Tyylejä on monia, tässä  kuva selventämään tuota itse käyttämääni tapaa:



Sokerimassasta tein tuon dhalian tuohon päälle, ja se olikin sitten ensimmäinen kerta kun kokeilin, ja vielä on reenattava sitä. Se ei ole vaikeaa, mutta kestää jonkin verran aikaa. 
Täältä löytyy kätsät ohjeet tuollaisen kukan tekoon

Todellakaan kakkuun ei sellaista tarvitse tehdä, vaan päälisen voi esim purosttaa tuolla samalla pyrsotussysteemillä, ja se on jo sillänsä kaunis. 

Myös "ombre" värjäys toimii tässä mahtavasti.. tästäkin kuva selvennykseksi:









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti