tiistai 5. marraskuuta 2013

Mutakakku valkosuklaasta


Tämä oli taas tämmöinen päähänpinttymä.. MIKSI aina on tummaa mutakakkua?? Asialle oli tehtävä jotain ;)

Tämä kakku on nyt se jossa ei ole kaloreissa säästelty, mutta on kyllä niin täyteläinen herkku, että kahvivieraiden hurmaaminen pitäisi olla helppoa tämän jälkeen !! En tiä kannattaako kokeilla; se kuitenkin häviää jonnekkin ;)


VALKOSUKLAA MUTAKAKKU

Ympyräinen n.25 cm vuoka. 


600 ml vettä
350 g valkosuklaata.. (juu kyllä!!)
225g voita

3 isoa kananmunaa tai 4 pientä

400 g sokeria 
400 g vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniliasokeria

Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Eli laita vesi, suklaa ja voi kattilaan. Lämmitä matallalla lämmöllä kunnes voi ja suklaa on sulanut. 
Anna seoksen jäähtyä hetken. Lisää joukkoon kuivat aineet ja sekoita hyvin. Et välttämättä tarvitse sähkövispilää koska taikinasta tulee löysää ja hyvin sekoittuvaa. Laita munat erilliseen kippoon ja riko niiden rakenne. Lorota munatkin taikinan joukkoon ja sekoita hyvin. 

Kaada voideltuun vuokaan ja laita uuniin 50 minuutiksi. Itse käytin irtopohjavuokaa koska kakkua ei kipata ylösalaisin. Riittää kun vuokaan jää vain sentin vara.. tämä leivonnainen ei paisu kauheasti.  Kakku tummuu yllättävän paljon, älä säikähdä se kuuluu asiaan. Älä laita foliota kakun päälle. Se tumma pinta on hyvän makuinen eikä se pala mustaksi jos et pidä liian kauan uunissa.
.


Kun kakku tulee uunista anna sen jäähtyä ja valmista sillä aikaa kurrute 

Valkosuklaakuorrute:
 225 g valkosuklaata
1,5 dl vispikermaa

Kuumenna kattilassa. Kun suklaa on sulanut,voit laittaa joukkoon nokareen voita, mikä tekee kastikkeesta kiiltävämmän. Anna hieman jäähtyä ja kaada kakun päälle lämpimänä. Itse kaadoin vain kakun päälle, en reunoille mutta jos haluat laittaa reunoillekkin
niin kannattaa käyttää ritiläkikkaa jos sellaisen omistaa.. jos ei omista niin uunin ritiläkin käy vallan mainiosti! Tämä kuorrute on vaan hyvin valuvaista, eli jos haluat koko kakkuun kuorrutteen niin viisainta on jäähdyttää kakku sitten IHAN kylmäksi että kuorrute ei valuisi niin paljoa.
Tässä esimerkkikuva. Näin ylimääräinen kuorrute tippuu alas, eikä tee kaulusta kakun ympärille tai sotke tarjoilulautasta.

Laita kakku kylmään jotta kuorrute vähän asettuu.

Joo tämä menee sellasena hieman lämpimänä jäätelön kanssa tai ihan oikeestaan sormin hullunraivolla jääkaapista käsin!

Kuvassa olevassa kakussa, kakku on himan lämmin, ja siksi kuorrutekkin valuu tuohon tapaan.. 




2 kommenttia: