maanantai 9. syyskuuta 2013

Vaahterakakku



Vaahterakakku








16 hengen kakku
200 astetta

100 g voita
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
0,5 tl suolaa
1 dl vaahterasiirappia
1 dl sokeria
2 munaa
2 tl vaniliasokeria
1 dl rasvatonta maitorahkaa






kuorrute:

0,5 dl vaahterasiirappia
1 pkt viola tuorejuustoa (maustamaton)
4 dl tomusokeria

Koristeeksi käytin: 
Sokerimassaa jonka värjäsin oranssiksi elintarvikevärillä. Muotilla tein vaahteranlehdet ja maalasin lehtien pintaan keltaista ja punaista. 




"oksat" voi tehdä suklaalla, mutta itse tein tälläisen sekoituksen:

kaakaojauhetta 0,5 dl
tomusokeria 1 dl
pieni loraus vettä


Vispaa soi, sokeri, vaniliasokeri ja vaahterasiirappi vaaleaksi vaahdoksi (n. 5 min)
Laita munat joukkoon yksitellen ja vatkaa kunnolla välissä.
Laita kuivat aineet kolmessa erässä ja rahka kahdessa erässä vuorotellen jauhojen kanssa.
Sekoita ainekset hyvin, mutta älä vatkaa liikaa.
Laita taikina voideltuun ja jauhotettuun 25 cm vuokaan.
Paista 200 asteessa 20 minuuttia ja laske sitten lämpö 175 niin ettei kakun pinta pala. Anna olla tuossa lämmössä vielä 10 minuuttia ja ota kakku ulos jäähtymään. Kumoa muutaman minuutin jälkeen alustalle ja anna jäähtyä kokonaan ennen  kuorrutteen laittamista.

Kuorrutteessa laitetaan vain ainekset sekaisin ja vispataan huolella. Tomusokerin voi siivilöidä niin ei tule paakkuja.

Kakun voi leikata halki jotta tulee kaksi kerroksinen kakku. Tällöin kuorrutetta tulee väliin ja päälle.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti